بررسی HP Reverb G2
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی Valve Index
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی HTC Vive Cosmos and Cosmos Elite
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش

چگونه مشکل صفحه آبی مرگ ویندوز را حل کنیم؟

مرگ آبی نامی است که به خطای Machine Check Exception داده‌اند. این خطا یک مشکل سخت افزاری است و به صورت خودکار در راستای جلوگیری از آسیب به سخت افزارها اجرا می‌شود. برای رفع مشکل صفحه آبی راه‌حل‌هایی وجود دارد که به آنها خواهیم پرداخت.

یکی از خطاهای سیستمی مهم و بحرانی ویندوز خطایی به نام Machine Check Exception است. نتیجه این خطا صفحه آبی رنگی است که به دلیل رنگ آن صفحه آبی مرگ نام دارد. متاسفانه این خطا تنها یک بار اتفاق نمی‌افتد. برخی کاربران با این مشکل چندین بار مواجه شده و مجبورند مراحل مختلف و طویلی را دنبال کنند تا مشکل دستگاه حل شود.

در این مقاله تمام راه‌حل‌های موجود برای حل این مشکل گردآوری شده است. با کمک این راه‌حل‌ها می‌توانید این مشکل را برای همیشه برطرف کنید. پس همچنان با بیا تو اینجا همراه باشید که به این موضوع بپردازیم .

خطای Machine Check Exception چیست ؟

خطای MCE) Machine Check Exception) نقصی سخت افزاری در دستگاه است. متاسفانه کدهایی که منجر به توقف کامپیوتر می‌شوند تصویر واضحی از مشکل ارائه نمی‌دهند. در نتیجه کاربر نمی‌تواند تشخص دهد که دقیقا ریشه مشکل چیست. مشخص کردن این که ایراد و نقص دستگاه به چه چیزی برمی‌گردد، وظیفه ساختار خطای سخت افزاری ویندوز (WHEA) است اما همین برنامه خود ممکن است با ایراد مواجه شود. به هر روی، خطای MCE تنها به چند دلیل می‌تواند رخ داده باشد:

خطاهای سخت افزاری سیستم

مشکلات مربوط به اورکلاک کردن دستگاه و استفاده بیش از حد از آن

مسائل مربوط به حافظه

مسائل فیزیکی سخت افزار

درایورهای قدیمی و خراب

خطایی که منجر به صفحه آبی می‌شود، می‌تواند به هر دلیلی روی داده باشد زیرا عملا این خطا به سخت افزار و برنامه‌های آن‌ها مربوط می‌شود. اما با راه حل‌هایی که در ادامه می‌آید می‌توانید به تنهایی این خطا را اصلاح کنید؛ و همچنین برطرف .

درایورها را به روز رسانی کنید

یکی از راه ‌حل‌های رفع خطای مذکور، به روزرسانی درایورهای قدیمی سیستم است. البته در ویندوز ۱۰ درایورهای قدیمی به ندرت سبب بروز این خطا هستند، زیرا به روزرسانی درایورها در ویندوز ۱۰ به صورت اتوماتیک انجام می‌شود. با این حال، نمی‌توان کاملا این احتمال را رد که که درایورهای قدیمی منجر به بروز چنین ایرادی شده باشند. ویندوز ۱۰ لیست درایورهایی که به روزرسانی کرده است را در قسمت Update & Security پنل Settings نشان می‌دهد.

دکمه ویندوز و I را هم زمان بگیرید تا پنجره Settings باز شود. مسیر « Update & Security > View update history» را دنبال کنید. در این پنجره می‌توانید ببینید کدام درایورها آپدیت شده‌اند. در نوار جستجوی Start menu عبارت «Device Manager» را تایپ کنید. Device Manager را از پنجره ظاهر شده انتخاب کرده و در لیست به دنبال نماد خطا بگیرید. اگر نشانی از خطا در این لیست دیده نمی‌شود، می‌توانید مطمئن شوید که خطا مربوط به درایورها نمی‌باشد.

البته می‌توانید از برنامه دیگری به جز خود ویندوز برای به روزرسانی تمام درایورهایتان به صورت همزمان بهره ببرید. دو برنامه IOBit’s Driver Booster و Snappy Driver Installer بهترین گزینه هستند.

سخت افزار را بررسی کنید

گام بعد بررسی سخت افزاری دستگاه است.  آیا رم مشکل دارد؟ آیا خنک کننده پردازنده کار می‌کند یا در جای خود قرار گرفته است؟ آیا کارت گرافیک در جای خود قرار دارد؟ آیا اخیرا قطعه‌ای جدید به کامپیوتر خود اضافه کرده یا قطعه‌ای تعویض کرده‌اید؟ خطای ایست ارتباط مستقیم به سخت افزار دارد. این بررسی می‌تواند به شما در پیدا کردن و رفع مشکل کمک کند.

در حالی که داخل کیس را بررسی می‌کنید بهتر است دستی به سر و روی آن کشیده و تمیزش کنید. گرد و خاک روی فن و سایر قطعات را پاک کنید. اگر فوتک دارید می‌توانید از آن برای زدودن گردو خاک فن کیس و پردازنده استفاده کنید. در غیر این صورت در آنها بدمید و به آرامی کیس را تکان دهید تا فن‌ها تمیز شوند.

اورکلاک سیستم را ریست کنید

یکی دیگر از دلایل بروز این خطا، اورکلاک است. در صورتی که این کار را صحیح انجام دهید، سیستم را مجبور می‌کنید که بیشتر و سخت‌تر کار کند. اورکلاک کار آسانی نیست و برای هر قطعه هزاران هزار روش وجود دارد.

حتی اگر این کار را به دقت و در محدوده قدرت سخت افزار کامپیوترتان انجام داده باشید، اورکلاک کردن دستگاه ممکن است باعث فشار بر سیستم شود. ریست کردن تنظیمات اورکلاک می‌تواند مشکل را حل کند.

برای این کار باید به منوی BIOS یا UEFI سیستم وارد شوید. ابتدا سیستم را خاموش کنید. سپس مجدد آن را راه اندازی کرده و کلید مروبوط به این منو را بزنید. اکثرا کلید F2 شما را به این منو خواهد برد. اما ممکن است روی سیستم شما کلید ورود به منوی مذکور روی F1، F10، DEL یا ESC باشد.

شکل این منوها ممکن است متفاوت باشد اما عنوان تمام آن‌ها یکی است. در این منو به دنبال گزینه Overclocking بگردید. در بیشتر آنها این گزینه در قسمت Advanced ،Performance ،Frequency یا Voltage Menu قرار دارد. منوی مربوطه را پیدا کرده و گزینه اورکلاکینگ را ریست کنید. این کار کامپیوتر شما را به وضعیت کارخانه برگردانده و مشکل مذکور را برطرف خواهد کرد.

ریست کردن تنظیمات BIOS/UEFI

اگر با ریست کردن تنظیمات اورکلاک مشکل حل نشد کل تنظمیات BIOS را ریست کنید. در منوی گفته شده گزینه‌ای وجود دارد که تمام تنظیمات مربوطه را ریست خواهد کرد. این گزینه را بیابید و انتخابش کنید تا تنظیمات BIOS به طور کامل ریست شود.

CHKDSK را اجرا کنید

Windows Check Disk یک ابزار ویندوز یکپارچه است که از Command Prompt اجرا می‌شود. CHKDSK فایل‌های سیستم را بررسی کرده و هر مشکلی که با آن مواجه شود را اصلاح می‌کند.

در نوار جستجوی منو عبارت Command Prompt را تایپ کنید. برنامه را باز کرده و Run as administrator را انتخاب کنید. یا می‌توانید کلید ویندوز و X را هم زمان زده و از منوی ظاهر شده Command Prompt-Admin را انتخاب کنید. در پنجره ی باز شده عبارت «chkdsk/r» را تایپ کرده و اینتر بزنید. عبارت تایپ شده یک دستور است که تمام فایل‌ها را اسکن کرده و تمام مشکلات محتمل را تصحیح خواهد کرد.

اجرای SFC

راه دیگر این است که System File Check را اجرا کنید. این برنامه یکی از ابزار های ویندوز است که فایل‌های گم شده یا خراب را پیدا می‌کند. گرچه عملکرد آن شبیه به عملکرد CHKDSK است اما SFC تنها فایل‌های سیستمی ویندوز را اسکن می‌کند اما CHKDSK تمام درایوها را بررسی و هر مشکلی در هر درایوی که باشد را درست می‌کند. قبل از این SFC را اجرا کنید بررسی کنید که آیا برنامه کار می‌کند یا نه.

DISM مخفف Deployment Image Servicing and Management بوده و یک ابزار یکپارچه ویندوز است که قابلیت‌های بسیاری دارد. در مورد خطای ایست، دستور DISM Restorehealth شما را مطمئن می‌کند که SFC کار خواهد کرد.

ام های زیر را دنبال کنید:

در نوار جستجوی منو عبارت Command Prompt را تایپ کنید. برنامه را باز کرده و Run as administrator را انتخاب کنید. یا می‌توانید کلید ویندوز و X را هم زمان زده و از منوی ظاهر شده Command Prompt-Admin را انتخاب کنید. در پنجره ی باز شده این عبارت را تایپ کرده و اینتر بزنید: DISM /online /cleanup-image /restorehealth

منتظر شوید تا دستور اجرا شود. این پروسه بسته به وضع سیستم شما، ممکن است ۲۰ دقیقه طول بکشد.

وقتی پروسه کامل شد، عبارت sfc /scannow را تایپ کرده و اینتر بزنید.

رم خود را با استفاده از MemTest86 چک کنید .

برای این که نهایت استفاده را از MemTest86 ببرید، باید حداقل دو پاس اجرا کنید. با این حال، این برنامه می‌تواند مشکلات جدی رم را در چند دقیقه اول پیدا کند. به صفحه دانلود این برنامه بروید و Image for creating bootable CD-ISO format را دانلود کنید. سپس آن را به یک فلش یو اس بی رایت کرده و یک فلش مموری بوتیبل بسازید.

MemTest86 را روی فلش ممری با روش ذکر شده کپی کنید. سیستم را خاموش کنید. در حالی که سیستم را مجدد راه اندازی می‌کنید، کلید بوت را بزنید. روی سیستم شما کلید مذکور روی یکی از کلیدهای F11، F10، DEL یا ESC است. در گام بعدی فلش مموری را انتخاب کنید. برنامه به صورت اتوماتیک اجرا خواهد شد.

اگر برنامه، کدهای خطای رم را نشان داد، کد خطا را در اینترنت جستجو کرده و قدم‌های پیشنهادی برای حل هر خطا را دنبال کنید.

آخرین راه حل: ویندوز ۱۰  را ریست کنید

اگر هیچکدام از راه حل‌های ارائه شده مفید واقع نشد، تنها کاری که می‌توانید انجام دهید ریست کردن ویندوز است. این کار تمام فایل‌های سیستم را مجددا احیا خواهد کرد. اما جای نگرانی نیست، زیرا بیشتر فایل‌های شما دست نخوره باقی خواهند ماند. با این عمل هر مشکلی که منجر به خطا شده است برطرف می‌شود.

این مسیر را دنبال کنید: Settings > Update and Security > Recovery. پایین صفحه Reset this PC را انتخاب کنید. با انجام این عمل، سیستم ری استارت خواهد شد. در برابر هر احتمالی، از فایل‌های مهم خود بکاپ تهیه کنید. زمانی که سیستم ریست می‌شود از شما خواهد خواست بین دو گزینه نگهداری فایل‌ها (Keep my files) یا حذف تمام موارد (Remove everything) یکی را انتخاب کنید.

با انجام کارهایی که در این مطلب گفته شد، نه تنها مشکل حل می‌شود بلکه دیگر با چنین خطایی مواجه نخواهید شد. زیرا هر خطایی که در سیستم بوده باشد با این راه حل‌ها کاملا حل شده و دیگر منجر به بروز آن خطا نمی‌شود. اما اگر هنوز هم مشکل شما ادامه دارد و باز این صفحه ظاهر می‌شود، از Nirsoft’s BlueScreenView استفاده کنید. این ابزار به شما کمک خواهد کرد که مشکل را هر چه  زودتر بیابید و رفع کنید.

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

Rouzbeh

روزبه هستم، مدیر و مسئول سایت (بیا تو اینجا)، اینجانب تحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار را دارم، 9 سال سابقه در زمینه وبلاگ نویسی و تولید محتوا، و 9 سال در زمینه طراحی و مدیریت سایت، که در مجموع 18 سال سابقه در این حوزه را دارا میباشم، و در زمینه هایی مانند امور کامل خدمات کامپیوتری و همچنین بصورت تخصصی در کار طراحی سایت و کانفینگ شبکه خصوصی مجازی فعالیت دارم

تبلیغات

نظرات کاربران

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و مـــتوجه نــویسندگان و سایر کـــاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تــبلیغاتی و یا حـــمایتی و از این نوع دسته ها باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیـــدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب هم شاید بپسندید . . .