بررسی HP Reverb G2
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی Valve Index
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی HTC Vive Cosmos and Cosmos Elite
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش

راهنمای انواع سبک‌های بازی و اصطلاحات مربوط به آن‌ها

مانند فیلم‌های سینمایی و کتاب‌های داستان، بازی‌های ویدئویی را نیز در سبک‌های مختلفی دسته‌بندی می‌کنند که با دانستن سبک هر بازی و علاقه شخصی خود می‌توانید همیشه بهترین بازی مناسب خودتان را انتخاب کنید و قبل از خرید یک بازی بدانید که با چه نوع بازی سر و کار دارید. سبک‌های مختلف بازی‌های ویدئویی را بر اساس نوع گیم پلی آن دسته بندی می‌کنند و‌این که یک بازی چه نوع سبکی داشته باشد به نوع چالش‌های موجود در آن بستگی دارد. با بیا تو اینجا همراه باشید .

۱- سبک اکشن (Action Games)

سبک اکشن مهمترین سبک بازی‌های رایانه‌ای است که خود شامل چندین زیر دسته می‌باشد. در‌این نوع بازی‌ها تاکید بر چالش‌های فیزیکی است که یک بازیکن باید عکس العمل‌های مناسب را نسبت به چیزی که می‌بیند در زمان‌های مختلف نسبت به بازی داشته باشد. بازی‌های اکشن به ۵ زیر دسته اصلی زیر تقسیم می‌شوند :

بازی‌های پلتفورمی‌( Platform Games )

در‌این بازی‌ها هدف اصلی گذشت از موانع مختلف بازی است که می‌توانید با پرش و یا شلیک و ضربه از آن‌ها گذر کنید. بازی‌های قدیمی‌ مانند سوپر ماریو و یا بازی‌های جدید‌تری مانند ریمن از‌این نوع سبک هستند.

بازی‌های تیراندازی (Shooter Games):

در‌ این سبک بازیکن اصلی با داشتن سلاح‌های مختلف از راه دور به دشمنان خود تیر اندازی می‌کند که‌ این سبک خود می تواند به دو صورت اول شخص باشد که در آن از دید بازیکن اصلی بازی را دنبال می‌کنیم و یا به صورت سوم شخص باشد که در آن بدن کل بازیکن قابل مشاهده است و دید عقب‌تری را نسبت به آن داریم.‌ این سبک از قدیم در بازی‌هایی مانند DOOM وجود داشت که در سال‌های اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده است و سری بازی‌های کال آو دیوتی معروف‌ترین بازی‌های‌ این سبک هستند.

بازی‌های مبارزه‌ای (Fighting Games):

دیگر سبک بازی‌های اکشن سبک مبارزه‌ای است که محوریت آن‌ها بر مبارزات نزدیک و بدون استفاده از سلاح گرم می‌باشد.‌ این بازی‌ها می‌تواند به صورت یک مبارزه یک به یک و یا مبارزه بازیکن اصلی با تعداد زیادی افراد دیگر باشد. ویژگی دیگر‌ این بازی‌ها قابلیت انتخاب شخصیت‌های مختلف است و معروف‌ترین بازی‌های‌ این سبک سری بازی‌های مورتال کمبت می‌باشد.

بازی‌های بقا (Survival Games):

در‌این نوع بازی‌های هدف اصلی جمع آوری منابع برای زنده ماندن در یک دنیای فضای باز می‌باشد. معمولا در‌این بازی‌ها پیدا کردن پناهگاه، جمع آوری غذا و ساخت اسلحه وجود دارد که بازی ماین کرافت (Minecraft) در‌این سبک می‌باشد. بازی‌های بتل رویال مانند فورتنایت (Fortnite) و پابجی (PUBG) که در آن‌ها شما و به همراه ۹۹ نفر دیگر در یک نقشه بزرگ قرار دارید و باید به عنوان آخرین نفر زنده بمانید نیز در‌ این سبک هستند.

بازی‌های ریتمیک (Rhythm Games):

بازی‌های‌ این سبک معمولا در تم موسیقی هستند که باید با دنبال کردن تم موسیقی و زدن دکمه‌های مختلف در زمان مناسب‌این بازی‌ها را انجام دهید. بازی‌هایی مانند گیتار هیرو (Guitar Hero) و یا جاست دنس (Just Dance) در‌این سبک هستند.

۲- سبک ماجراجویی (Adventure Games)

بر خلاف سبک بازی‌های اکشن، در‌ سبک ماجراجویی چالش‌های زمانی و سریع وجود ندارد و بازیکن در تبادل با محیط و دیگر افراد موجود در بازی پازل‌های مختلفی را حل کند.‌ این گونه بازی‌ها برای کسانی که نمیخواهند فشار زیادی از لحاظ زمان و عکس‌العمل‌های زیاد بر روی آن‌ها باشد مناسب است. معما‌ها و پازل‌های موجود در‌ این بازی‌ها می‌تواند به صورت نوشتاری و یا گرافیکی باشد و حتی در مواقعی به صورت سینمایی است.

۳- سبک ماجراجویی – اکشن (Action – Adventure)

همانطور که از نام‌این سبک پیدا است‌ این نوع بازی‌ها‌ ترکیب دو سبک ماجراجویی و اکشن هستند که در آن‌ها هم پازل‌ها و معما‌های گوناگون وجود دارد که با تیر اندازی و نبرد‌های اکشن‌ ترکیب شده است. در‌این بازی‌ها معمولا باید هم وسایل گوناگون و هم اسلحه‌های مورد نیاز خود را جمع آوری کنید. سری آنچارتد (Uncharted) در‌این نوع سبک هستند. همچنین‌ این سبک در بعضی مواقع دارای محیط‌ ترسناک نیز می‌باشد که به آنها سبک Survival Horror گفته می‌شود که سری بازی‌های رزیدنت‌ایول (Resident Evil) در‌این سبک هستند.

۴- سبک نقش آفرینی (Role Playing)

در‌این سبک از بازی‌ها که به اختصار RPG نیز نامیده می‌شود هر بازیکن کنترل یک شخصیت را در دست دارد که باید با انجام ماموریت‌ها و مبارزات مختلف شخصیت خود را پیشرفت دهد که در طی‌این مسیر مهارت‌های مختلفی را نیز کسب می‌کند. دنیای بازی‌ این سبک بازی‌ها معمولا بسیار بزرگ می‌باشد که باعث می‌شود زمان تمام کردن‌ این بازی‌ها بسیار زیاد باشد و گاهی حتی به صورت پایان ناپذیر است.‌ این سبک معمولا با سبک‌های دیگر نیز‌ ترکیب می‌شود که سبک‌هایی مانند اکشن نقش آفرینی یکی از آن‌ها است. سری بازی‌های جادوگر (Witcher) و یا فاینال فانتزی (Final Fantasy) در‌این سبک هستند.

۵- سبک شبیه سازی (Simulation)

این سبک از بازی‌ها به صورت شبیه سازی یک شغل خاص و یا حتی شبیه سازی کل زندگی می‌باشد. بازی‌هایی که در آن‌ها شما در نقش یک کشاورز و یا راننده قطار ظاهر می‌شوید که باید کارهای روزمره مربوط به آن شغل را انجام دهید.

این گونه بازی‌ها نیازمند حرکات سریع و سخت نمی‌باشد و طرفداران خاص خودش را دارد. سری بازی‌های سیمز (Sims) در‌این سبک از بازی‌ها می‌باشد.

۶- سبک استراتژی (Strategy Games)

تمرکز‌ این گونه از بازی‌ها برنامه ریزی و مدیریت برای به دست آوردن پیروزی می‌باشد. دید‌ این سبک از بازی‌ها معمولا از بالا می‌باشد که در آن کنترل یک سری نیرو و یا کشور را در دست دارید. بازی‌های دفاع از برج (Tower Defence) که در آن‌ها با استفاده از ساخت و ساز از پیشروی نیروهای دشمن جلوگیری می‌کنید نیز در‌این سبک هستند.سری بازی‌های تمدن (Civilization) از معروف‌ترین بازی‌های‌این سبک است.

۷- سبک ورزشی ( Sports )

در‌ سبک ورزشی یک رشته ورزشی خاص شبیه سازی می‌شود که در آن با یک فرد دیگر و یا هوش مصنوعی به مبارزه و رقابت می‌پردازید. بازی‌های مسابقات ماشین (Racing) و دیگر بازی‌های ورزشی مانند FIFA و PES نیز در‌این سبک هستند. بازی‌هایی مانند UFC و WWE که مسابقات ورزشی مبارزه‌ای هستند‌ترکیب‌ این سبک با سبک مبارزه‌ای است.

به جز سبک‌های اصلی گفته شده، سبک‌های فرعی دیگری مانند بازی‌های تفریحی و آموزشی که اکثرا بر روی موبایل هستند و یا سبک بازی‌های کارتی و صفحه‌ای نیز وجود دارند. شما به چه سبک بازی کامپیوتری علاقه دارید ؟ با ما به اشتراک بگذارید .

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

Rouzbeh

روزبه هستم، مدیر و مسئول سایت (بیا تو اینجا)، اینجانب تحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار را دارم، 9 سال سابقه در زمینه وبلاگ نویسی و تولید محتوا، و 9 سال در زمینه طراحی و مدیریت سایت، که در مجموع 18 سال سابقه در این حوزه را دارا میباشم، و در زمینه هایی مانند امور کامل خدمات کامپیوتری و همچنین بصورت تخصصی در کار طراحی سایت و کانفینگ شبکه خصوصی مجازی فعالیت دارم

تبلیغات

نظرات کاربران

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و مـــتوجه نــویسندگان و سایر کـــاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تــبلیغاتی و یا حـــمایتی و از این نوع دسته ها باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیـــدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب هم شاید بپسندید . . .