بررسی HP Reverb G2
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی Valve Index
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی HTC Vive Cosmos and Cosmos Elite
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش

۱۰ نکته بسیار ساده نورپردازی در عکاسی

نورپردازی مهم ترین موضوع در همه موضوعات عکاسی ست. در این مطلب به نقل از دو عکاس حرفه ای وب سایت معتبر پاپ فوتو ۱۰ نکته به ظاهر ساده ولی کاملا ضروری نورپردازی در عکاسی را به شما آموزش می دهیم. پس همچنان با ما و سایت بیا تو اینجا همراه باشید .

۱- هرچه منبع نوری پهن‌تر باشد، نور ملایم‌تر است

منابع نوری پهن، سایه و تضاد را کمتر می‌کنند و مانع دیده شدن بافت و جزئیات عکس می‌شوند. هرچه منبع نوری باریک‌تر باشد، نور شدیدتر است. با منبع نوری پهن، پرتوهای نور از جهت‌های مختلفی به سوژه می‌تابد و با این کار مانع ایجاد سایه می‌شود و صحنه را روشن‌تر می‌کند. نیازی نیست که ابزارهای استودیویی برای عکاسی داشته باشید. سوژه پرتره را نزدیک یک پنجره بزرگ که نور مستقیماً به آن نمی‌تابد قرار دهید. با این کار می‌توانید بدون هزینه کردن، سافت باکس بسازید. هر چه منبع نوری دورتر باشد، شدت نور بیشتر است.

۲- هر چه منبع نور نزدیک‌تر باشد، نور ملایم‌تر است

هر چه منبع نور را از سوژه دورتر قرار دهید، شدت نور بیشتر می‌شود. به این دلیل که: هرچقدر منبع نور به سوژه نزدیک‌تر باشد مانند منبع نوری پهن عمل می‌کند. حالا اگر دورتر ببرید مانند منبع نوری باریک عمل می‌کند. خورشید را در نظر بگیرید که قطرش ۱۰۹ برابر زمین است و خیلی بزرگ است! اما ۹۳ مایل از زمین فاصله دارد و در آسمان کوچک به نظر می‌رسد و وقتی مستقیماً بر جسمی می‌تابد، شدت نورش زیاد است. زمانی که در مکان‌های بسته عکاسی می‌کنید، چراغ را نزدیک سوژه ببرید و یا برعکس دورتر کنید.

۳- پخش‌کننده‌های نور (دیفیوزر) مانند منبع نوری پهن عمل می‌کنند و نور ملایم می‌شود

وقتی ابرها جلوی خورشید را می‌گیرند، سایه‌ها کمتر می‌شوند و با اضافه شدن مه، سایه‌ها به‌طور کامل از بین می‌روند. ابرها آسمان را می‌پوشانند و مه نور را در جهت‌های مختلف پخش می‌کند. در روزهای ابری و مه‌آلود، کل آسمان مانند یک منبع نوری پهن و سافت باکس طبیعی عمل می‌کند. برای عکاسی در محیط بسته و روزهای بدون ابر چه‌کار کنیم؟ وسیله‌هایی مانند پلاستیک نیمه شفاف و پارچه سفید، می‌توانند نور شدید را دیفیوز کنند. کافیست که این دیفیوزر‌ها را جلوی لامپ و چراغ بگیرید. اگر هوا آفتابی است، می‌توانید از چادرهای نور و یا پارچه کرباسی سفید، برای ملایم کردن نور استفاده کنید.

۴- نورهای بازتابی مانند دیفیوزر نور عمل می‌کنند و نور ملایمی ایجاد می‌کنند

یک منبع نوری باریک، روی سطح پهن و مات مانند دیوار و سقف، هم نور را بازتاب و پخش می‌کند. از یک شی انعکاس کننده درخشان استفاده کنید تا نور همچنان باریک بتابد. بهترین انعکاس کننده درخشان، آینه است که نور را متمرکز و باریک می‌کند. یک‌تکه کاغذ آلومینیومی مچاله شده را بردارید و بازش کنید و دور مقوا بپیچید. با این کار می‌توانید یک بازتاب‌دهنده خوب بسازید و هایلایت های درخشان‌تری داشته باشید. هرچه منبع نور از سوژه دورتر باشد، نور کمتری خواهید داشت.

۵- هرچه منبع نور دورتر باشد، نور کمتر است و سوژه تاریک‌تر

طبق قواعد، مقدار نور تابع فاصله است. شاید یکم پیچیده به نظر بیاید اما این‌طور نیست. اگر فاصله سوژه با منبع نور را دو برابر کنید، فقط یک‌چهارم نور به سوژه می‌رسد. به‌عبارت‌دیگر، هرچه منبع نور را دورتر ببرید، نور کمتر می‌شود. این نکته را هنگام جابه‌جا کردن سوژه و منبع نور به یاد داشته باشید.

نورهای انعکاسی تأثیر فاصله بر مقدار نور را دوچندان می‌کنند. برای عکاسی در محیط‌های باز و در روزهایی که هوا آفتابی است و هیچ ابری در آسمان نیست، سعی کنید از اسپید لایت برای فلش زدن استفاده کنید. با این کار، سایه‌هایی که روی صورت سوژه افتاده است از بین می‌رود اما نور پشت‌صحنه تغییری نمی‌کند. زمانی که پس‌زمینه عکسِ پرتره ساده است سعی کنید از قانون انحراف نور استفاده کنید.

۶- قانون انحراف نور می‌تواند سوژه را از پس‌زمینه جدا کند

اگر منبع نور را به سوژه نزدیک‌تر کنید، سوژه روشن‌تر و پس‌زمینه تاریک‌تر می‌شود. با این کار سوژه برجسته‌تر خواهد بود. حالا اگر منبع نور را دورتر ببرید، پس‌زمینه روشن‌تر خواهد بود.

اگر از نیمرخ، منبع نور را به سوژه نزدیک کنید، در آن سمت، سوژه برجسته‌تر خواهد بود. اگر نور عکاسی توسط پنجره اتاق تأمین شود، سوژه را نزدیک پنجره ببرید تا دیوار پشت سوژه تیره‌تر شود و اگر می‌خواهید دیوار روشن باشد و در عکس دیده شود، سوژه را از پنجره دورتر ببرید. نحوه نورپردازی می‌تواند باعث بیشتر و یا کمتر دیده شدن بافت سوژه شود.

۷- نورپردازی از جلو، جزئیات و بافت عکس را به‌خوبی نشان نمی‌دهد اما نورپردازی از نیمرخ، بالا و پایین سوژه، این جزئیات را نشان می‌دهد

ممکن است عکاس پرتره، منبع نور را نزدیک و جلو سوژه نگه دارد تا چروک‌های پوست دیده نشوند، درحالی‌که ممکن است عکاس مناظر طبیعی از کنار نورپردازی کند تا بافت سنگ‌ها، شن و شاخ و برگ‌ها بهتر دیده شود. به‌طورکلی، هرچه زاویه منبع نور نسبت به موقعیت سوژه بیشتر باشد، جزئیات و بافت بیشتری دیده می‌شود. اگر می‌خواهید از مو انسان و سگ عکس بگیرید، منبع نور را از کناره‌ها بتابانید تا جزئیات مو و پشم مشخص باشد. سایه به عکس‌ها عمق و حجم می‌دهد.

۸- سایه حجم ایجاد می‌کند

عکس‌های سه‌بعدی عکس‌هایی هستند که شما حس می‌کنید آن صحنه عکاسی رو به روی شماست نه روی کاغذ. این عکس‌های حجم دار هستند که این حس را به بیننده منتقل می‌کنند. برای حجم دادن به‌عکس، منبع نور را بالاتر از سوژه و کمی از نیمرخ و با زاویه رو به پایین به سمت سوژه قرار دهید، البته انقدر هم زاویه را پایین نگیرید که سایه دماغ روی لب بالایی بیافتد. سعی کنید نوری مانند عکس بالا داشته باشید تا عکستان عمق و حجم داشته باشد. به همین دلیل عکاسان اشیای بی‌جان، محصولات و مناظر طبیعی، از نورپردازی زاویه‌دار استفاده می‌کنند.

۹- نور پشت سوژه می‌تواند مانند دیفیوزر نور عمل کند

عکس هایی که در آن‌ها نور پشتِ سوژه، تنها منبع نور عکاسیست بسیار کم است و در این عکس‌ها سوژه به‌طور کامل تاریک می شود. از سمت دیوار به شخصی که پشتش به پنجره روشن است، نور بازتاب خواهد شد همچنین اگر این فرد پشتش به آفتاب باشد، از دیگر نقاط آسمان به روی او نور بازتاب می‌شود. در هر دو مورد برای اصلاح عکس‌ها باید اکسپوژر را زیاد کنید تا جزئیات و بافت چهره کاهش یابد.

برای اینکه نور پشت سوژه بدرخشد، سعی کنید جوری ترکیب‌بندی کنید که منبع نور هم در کادر باشد. البته توجه داشته باشید که باید مقدار اکسپوژر را کم‌وزیاد کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید. هیچ نوری کاملاً سفید نیست. با در نظر گرفتن این نکته عکاسی کنید.

۱۰- حتی نوری که سفید دیده می‌شود هم‌رنگی است

به این موضوع دمای رنگ می‌گویند. البته چشم و مغز ما شاید نتواند فرق بسیاری از رنگ‌ها را بفهمد اما سنسورهای دوربین می‌توانند رنگ‌هایی را که چشم انسان قادر به دیدن آن‌ها نیست را ثبت کند. رنگ آسمان در ابتدای روز و در اواخر بعد ظهر گرم است، درحالی‌که رنگ سایه‌هایی که در محیط باز و در اواسط روز تشکیل می‌شود، آبی و سرد است. لامپ‌های تنگستنی نور زردی دارند و به هر سطحی که بتابند همین رنگ را روی آن ایجاد می‌کنند.

در دوربین‌های دیجیتالی می‌توانید با انتخاب گزینه white balance control این رنگ‌ها را خنثی و یا تشدید کنید. برای مثال، برای اضافه کردن رنگ‌های گرم به منظره و پرتره، از پرده‌های مناسب عکاسی استفاده کنید و یا با اضافه کردن فیلتر به‌عکس، رنگ‌ها را گرم‌تر کنید. اگر می‌خواهید از منظره عکاسی کنید و آسمان صاف است، حالت دوربین را روی ابری قرار دهید. با این کار مخصوصاً در سایه‌ها، رنگ گرم‌تری خواهید داشت.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

Rouzbeh

روزبه هستم، مدیر و مسئول سایت (بیا تو اینجا)، اینجانب تحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار را دارم، 9 سال سابقه در زمینه وبلاگ نویسی و تولید محتوا، و 9 سال در زمینه طراحی و مدیریت سایت، که در مجموع 18 سال سابقه در این حوزه را دارا میباشم، و در زمینه هایی مانند امور کامل خدمات کامپیوتری و همچنین بصورت تخصصی در کار طراحی سایت و کانفینگ شبکه خصوصی مجازی فعالیت دارم

تبلیغات

نظرات کاربران

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و مـــتوجه نــویسندگان و سایر کـــاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تــبلیغاتی و یا حـــمایتی و از این نوع دسته ها باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیـــدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب هم شاید بپسندید . . .