بررسی HP Reverb G2
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی Valve Index
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش
بررسی HTC Vive Cosmos and Cosmos Elite
نوشته شده توسط Rouzbeh
2 سال پیش

دمای رایانه : چقدر داغ است ؟

آیا نگران دمای رایانه خود هستید؟ گرمای بیش از حد می تواند بر عملکرد دستگاه شما و طول عمر هارد شما تأثیر بگذارد. اما چگونه می توان تشخیص داد که گرمای بیش از حد دارد یا فقط گرم است؟ دمای مناسب برای CPU شما چقدر است؟ و چه علائمی باید مراقب باشید که نشان می دهد رایانه شما بسیار داغ است؟ همچنان با بیا تو اینجا همراه باشید .

چگونه گرما توسط رایانه شما تولید می شود ؟

گرما یک محصول جانبی طبیعی الکتریسیته است. هر چیزی که از انرژی برای به حرکت درآوردن فعالیتی استفاده می کند – چه رایانه باشد ، چه موتور خودرو ، چه بدن خود ما- منجر به انتقال حرارت می شود. میزان برق مورد نیاز بستگی به کار انجام شده دارد. اجزای داخل رایانه شما به راحتی گرما ، به ویژه واحد پردازش مرکزی (CPU) و واحد پردازش گرافیکی (GPU) را به راحتی دفع می کنند ، زیرا برق در مدارها منتقل می شود و مقاومت را تجربه می کند.

به عنوان مثال ، اورکلاک گرمای بیش از حد ایجاد می کند. این زمانی است که شما CPU خود را با سرعت کلاک بالاتر از آنچه که سازندگان آن در نظر گرفته بودند ، کار می کنید. معمولاً می توانید با مراجعه به سایت سازنده پردازنده های خود ، سرعت کلاک ایده آل را بیابید ، اما تا زمانی که در سرعتها کاملاً مسلط نباشید ، اینها برای شما اهمیت چندانی نخواهد داشت.

مزیت اصلی اورکلاک سیستم عامل کارآمدتر و سریعتر است ، اما برای انجام وظایف به ولتاژ بالاتری نیز نیاز دارد. این نیاز بیشتر به برق باعث می شود CPU شما گرمای بیشتری تولید کند.

بازی کردن ، تماشای بلوری ، پاره کردن ، سوزاندن و به اشتراک گذاری فایلها همگی مانند CPU ، تعمیر و نگهداری و ویرایش معمولی سیستم را تحت فشار قرار می دهد. با انجام چندین کار همزمان ، گرم شدن بیش از حد می تواند یک نگرانی واقعی باشد.

برخی از کاربران سعی می کنند با فرایندی به نام underclocking با این امر مقابله کنند. این امر با جایگزینی کریستال اسیلاتور در داخل قطعه ، انتقال حرارت را کاهش می دهد. اما این به طور طبیعی کارایی سیستم را نیز کاهش می دهد. در واقع ، اگر می خواهید اتاق خود را بدون AC خنک نگه دارید ، ممکن است بخواهید کامپیوتر خود را به طور کامل خاموش کنید.

نحوه تشخیص رایانه بیش از حد داغ

گرچه گرما روی عملکرد تأثیر می گذارد ، دمای رایانه شما به ندرت به اندازه ای بالا می رود که باعث اختلال در استفاده روزمره شود. با این حال ، اگر رایانه شما کند است یا مرتباً یخ می زند ، این نشانگر اصلی این است که شما از حداکثر دمای کارکرد CPU توصیه شده فراتر رفته اید.

فن های داخلی نیز ممکن است سر و صدای بیشتری نسبت به معمول داشته باشند ، به این معنی که آنها سریعتر کار می کنند تا دمای مادربرد و پردازنده را کاهش دهند. این کار با خروج هوای گرمتر از اجزای مهم از طریق هیت سینک (یک جزء رسانای گرما به طور معمول از آلومینیوم) و خارج از قاب انجام می شود.

بیشتر بخوانید . . .
تاریخچه هدفون

رایانه ها دارای گاوصندوق خرابی هستند که قطعات بیش از حد داغ را می بندد تا از آسیب دائمی جلوگیری شود. با این حال ، کل سیستم در برخی موارد خاموش می شود و از راه اندازی کامل خودداری می کند تا زمانی که به اندازه کافی خنک شود. حتی در صورت خرابی سخت افزار ، ممکن است قبل از خاموش شدن مجدد ، به طور مختصر به پرونده ها دسترسی پیدا کنید.

اگر به فضای داخلی رایانه دسترسی دارید ، کامپیوتر را از برق اصلی جدا کنید ، سپس قطعات را به آرامی لمس کنید. انتظار می رود که آنها کاملاً گرم باشند ، اما هیچ کدام نباید آنقدر گرم باشند که بتوان آنها را لمس کرد. هنگام انجام این کار مراقب باشید ، در صورت صدمه زدن به خود یا آسیب رساندن به چیزی در داخل دستگاه خود.

آیا بیش از حد گرم می شود یا فقط گرم است ؟

اگر صدای فن های رایانه خود را در حال کار می شنوید نگران نباشید. این کاملا طبیعی است. هرگونه کار سختی که توسط CPU ، GPU ، درایو دیسک سخت (HDD) انجام می شود و تا حدی درایو نوری (DVD یا Blu-ray) دمای رایانه شما را افزایش می دهد. رایانه ها معمولاً گرما را بدون تأثیر مخرب تولید می کنند.

البته ، اگر طرفداران شما به طور مداوم با سرعت قابل توجه و پر سر و صدا می دوند ، این نشانه گرم شدن بیش از حد است. با این حال ، اگر صدای فن را نمی شنوید ، این نیز می تواند مشکل باشد. خرابی فن می تواند دلیل گرمای بیش از حد سیستم شما باشد ، اما چگونه می توان تشخیص داد که دستگاه خیلی داغ است؟ شاخص اصلی شما عملکرد رایانه شما است.

عملکرد

شاید کندتر از حالت عادی اجرا شود ، حتی زمانی که سعی می کنید کارهای اساسی مانند بازکردن برگه های متعدد در مرورگر خود یا اجرای دو برنامه را به طور همزمان انجام دهید. ممکن است رایانه شما بدون هشدار قبلی خاموش شود یا راه اندازی مجدد شود. و البته ، اگر کاملاً منجمد شود و صفحه آبی مرگ را به شما نشان دهد ، قطعاً چیزی اشتباه است!

مسائل مربوط به عملکرد لزوما به این معنا نیست که از دمای ایده آل CPU فراتر رفته است. نرم افزارهای مخرب همچنین می توانند بر رایانه شما تأثیر بگذارند ، بنابراین اقدامات امنیتی خوبی را برای کاهش این خطر به کار بگیرید.

در Windows ، می توانید از طریق Resource Monitor بررسی کنید که کدام برنامه ها بیشترین پردازنده را دارند. کافی است برنامه را روی دسکتاپ خود جستجو کنید ، خواهید دید که کدام برنامه ها در پس زمینه (و احتمالاً برخی که اخیراً خاتمه یافته اند) اجرا می شوند. نگران نباشید: این لیست گسترده خواهد بود و این کاملاً طبیعی است.

بیشتر بخوانید . . .
کارت گرافیک چیست و چگونه کار می کند ؟

گذشته از خراب شدن فن ، جریان هوای ضعیف ناشی از اجزای نامناسب یا مسدود شدن دریچه ها نیز می تواند علت گرم شدن بیش از حد باشد. کامپیوتر شما کجاست؟ یک فضای بسته می تواند گرما را در خود نگه دارد. محیط گرد و خاکی می تواند دریچه ها را مسدود کند.

همچنین می توانید با استفاده از یک برنامه نظارت بر دما ، گرمای رایانه خود را زیر نظر داشته باشید.

پردازنده شما باید چه دمایی داشته باشد؟

رایانه شما طوری طراحی شده است که در حداکثر دمای اتاق کار کند – یعنی یک اتاق راحت که نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد. گفتن آن ساده است ، اما همه دمای متفاوتی را ترجیح می دهند! بنابراین دمای معمولی کامپیوتر چقدر است؟ از نظر علمی ، دمای اتاق محیط بین 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت) و 26 درجه سانتیگراد (79 درجه فارنهایت) است ، به طور متوسط ​​در حدود 23 درجه سانتیگراد (73 درجه فارنهایت). یک دماسنج جیوه ای ساده می تواند میزان دقیق سطح کار شما را اندازه گیری کند. اتاقی با دمای بیش از 27 درجه سانتیگراد (80 درجه فارنهایت) می تواند برای دستگاه شما مضر باشد ، اما چیزی فراتر از آن وجود دارد.

بنابراین وقتی صحبت از دمای عملکرد رایانه می شود ، چقدر داغ است؟

CPU شما در دمای بالاتری نسبت به اتاق کار می کند ، بنابراین هنگام مشاهده اولیه نگران نباشید. چه دمایی برای عملکرد CPU بسیار گرم است؟ شما باید با اسناد سیستم خود مشورت کنید زیرا بستگی به این دارد که سخت افزار شما تحت چه شرایطی تحت شرایط عادی کار می کند.

بنابراین یک CPU چقدر می تواند گرم شود؟ به طور کلی ، پردازنده شما نباید در دمای بالاتر از 75 درجه سانتیگراد (167 درجه فارنهایت) کار کند ، اما کمی اتاق تکان خوردن وجود دارد.

درجه حرارت

هر چیزی زیر 60 درجه سانتیگراد (140 درجه فارنهایت) عالی است. درست بالاتر از این درجه حرارت خوب است ، اما هنگام بالا آمدن از دمای 70 درجه سانتیگراد (158 درجه فارنهایت) ، باید به نحوه خنک کردن رایانه خود توجه کنید.

دمای بالای 80 درجه سانتیگراد (176 درجه فارنهایت) بسیار گرم است و در صورت کارکرد مداوم با رایانه شما می تواند به آن آسیب برساند. فراتر از این ، شما باید کامپیوتر خود را خاموش کرده و بگذارید کاملاً خنک شود. بدیهی است ، این امر به ویژه چیزی است که باید در تابستان به آن توجه کنید.

سرما مطمئناً به اندازه گرمای زیاد خطرناک نیست. دمای کمی کمتر از 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت) چیز ترسناکی نیست.

بیشتر بخوانید . . .
آشنایی با انواع کابل USB و نحوه استفاده

این ایده خوبی است که مراقب CPU خود باشید که از طریق سیستم ورودی/خروجی پایه (BIOS) یا رابط سیستم عامل توسعه پذیر یکپارچه (UEFI) قابل دسترسی است. این سیستم به سخت افزار دستور می دهد که سیستم عامل را بلافاصله پس از خاموش شدن کامپیوتر بارگیری کند. در صورت لزوم ، این بدان معناست که شما یک پنجره باریک برای دسترسی به BIOS خود دارید.

چگونه می توان دمای ایمن CPU را حفظ کرد

خنک نگه داشتن محیط کامپیوتر مهم است. این می تواند به سادگی باز کردن پنجره مجاور یا قرار دادن فن نوسان در مجاورت باشد. راه حل های بسیار ساده شامل تغییر محیط اطراف (به عنوان مثال انتقال کامپیوتر یا لپ تاپ به اتاق خنک تر در تابستان) و استفاده از قوطی هوای فشرده برای رفع انسداد دریچه ها است.

لپ تاپ ها راحت تر از رایانه های شخصی خنک می شوند ، اما همچنین مستعد ایجاد دمای بیش از حد به دلیل سینک های کوچک تر و دریچه های باریک تر هستند.

اگر نگران هستید که پردازنده شما بیش از حد داغ می شود ، گزینه هایی از جمله نصب فن مخصوص خود دارید – اما این کار برای افرادی که با عملکرد داخلی آشنا نیستند توصیه نمی شود.

درصورتی که خطر آسیب به قطعات شما کاهش یابد ، دستگاه شما خراب می شود. به احتمال زیاد به فن جدیدی برای هیت سینک احتیاج دارید. ممکن است طرفدار دیگری باشد که به اندازه کافی کار نمی کند ، اما مگر اینکه این را بدانید ، رایانه خود را روشن نکنید زیرا ممکن است به CPU شما دائما آسیب برساند.

شما می توانید یک فن داخلی را نسبتاً ساده تعویض کنید ، اما در برخی مدلها ، برداشتن بدنه می تواند ضمانت شما را باطل کند. طرفداران تبلت لپ تاپ و ویندوز را نمی توان به راحتی تعویض کرد. و اگر تجربه کافی ندارید ، به خطر انداختن داده های شما فایده ای ندارد. آن را نزد متخصصان محلی خود ببرید.

دمای مناسب برای رایانه شما چقدر است؟

بنابراین دمای عملکرد معمولی CPU شما باید چقدر باشد؟ پردازنده شما نباید بیش از 75 درجه سانتیگراد (167 درجه فارنهایت) و به طور قابل توجهی سردتر از 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت) باشد.

کارهای متعددی وجود دارد که می توانید برای خنک نگه داشتن رایانه خود انجام دهید ، از جمله:

  • رایانه خود را به خوبی تهویه کنید.
  • گرد و غبار را از دریچه ها و پنکه ها پاک کنید.
  • به کامپیوتر خود زمان دهید تا خنک شود.
  • به دفترچه راهنمای سازنده مراجعه کنید.

مشکلات گرمای بیش از حد به سادگی برطرف می شوند و نادر هستند مگر اینکه سیستم خود را به طور منظم تحت فشار زیادی قرار دهید. خوشحال میشویم اگر شما هم نظری در رابطه با گرمایش سیستم کامپیوتری دارید با ما به اشتراک بگذارید .

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

Rouzbeh

روزبه هستم، مدیر و مسئول سایت (بیا تو اینجا)، اینجانب تحصیلات کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار را دارم، 9 سال سابقه در زمینه وبلاگ نویسی و تولید محتوا، و 9 سال در زمینه طراحی و مدیریت سایت، که در مجموع 18 سال سابقه در این حوزه را دارا میباشم، و در زمینه هایی مانند امور کامل خدمات کامپیوتری و همچنین بصورت تخصصی در کار طراحی سایت و کانفینگ شبکه خصوصی مجازی فعالیت دارم

تبلیغات

نظرات کاربران

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و مـــتوجه نــویسندگان و سایر کـــاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تــبلیغاتی و یا حـــمایتی و از این نوع دسته ها باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیـــدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب هم شاید بپسندید . . .