0

تکامل رایانه: چگونه به جایی که امروز هستیم رسیدیم ؟

بازدید 90

رایانه به عنوان پایه اصلی زندگی بسیاری از مردم تبدیل شده است. اما آیا قبلاً از این حقایق جالب مطلع بودید؟ کامپیوترها به بخشهای اساسی زندگی مدرن ما تبدیل شده اند. ما از آنها برای کار ، مدرسه ، خرید ، سرگرمی و تقریباً همه چیز دیگر استفاده می کنیم. اما همه چیز برای این دستگاه های پیشگام از کجا شروع شد و آینده آنها چگونه رقم می خورد؟ در اینجا نحوه تغییر رایانه در طول زمان آورده شده است. با بیا تو اینجا جهت خواندن مقاله همراه باشید .

اولین موتور محاسبه خودکار آنطور که انتظار داشتید به نظر نمی رسید

اولین موتورهای محاسبه خودکار در قرن نوزدهم اختراع شد و موتور تفاوت Babbage نام گرفت. با این حال ، قبلاً توسط یوهان هلفریش فون مولر مفهوم سازی شده بود. مولر یک مهندس آلمانی بود که در اواخر قرن هجدهم یک ساختار پیشنهادی برای این رایانه را روی کاغذ ترسیم کرد. متأسفانه برای او ، فناوری هنوز به حدی نرسیده بود که بتواند خود دستگاه را بسازد.

موتور تفاوت Babbage بسیار بزرگ بود و وزن آن حدود پنج تن بود. این برای حل مسائل پیچیده ریاضی طراحی شده بود که حل آنها به صورت دستی به زمان زیادی نیاز داشت. برخی معتقدند که Electronic Numerical Integrator And Computer (ENIAC) اولین رایانه واقعی بود. بیش از یک قرن پس از اختراع ماشین تفاوت بابیج ، جان ماچلی این دستگاه را اختراع کرد. او به سرعت برای ثبت اختراع ثبت نام کرد و به او اجازه داد برای اولین رایانه اعتبار کسب کند.

اولین مانیتور کامپیوتر در سال 1973 ایجاد شد

نه Babbage Machine و نه ENIAC شبیه رایانه هایی هستند که امروزه از آنها استفاده می کنیم. اولین کامپیوتر با مانیتور در سال 1973 اختراع شد و Xerox Alto نام داشت. زیراکس آلتو توسط PARC ، یک شرکت آمریکایی ، به عنوان یک سیستم تحقیقاتی توسعه داده شد. ویژگی های کاربر پسند آن به موقعیت پیشگامانه آن در صنعت الکترونیک افزود. حتی یک کودک می تواند از این رایانه استفاده کند ، که تقریباً برای موتور تفاوت Babbage یا ENIAC غیرممکن بود.

بیشتر بخوانید . . .
یک استارتاپ چینی EV می خواهد برای بچه ها یک ربات تک شاخ سوار بسازد

Alto با رابط کاربری گرافیکی (GUI) امروزی با استفاده از نرم افزار گرافیکی آسان ، راه را باز کرد. صفحه نمایش آلتو از یک صفحه نمایش bitmap ، یک دستگاه خروجی رایانه ابتدایی استفاده می کرد ، اما برای دهه 1970 بسیار چشمگیر بود. حتی ماوس مخصوص به خود را داشت ، هرچند با موشی که امروزه از آن استفاده می کنیم بسیار متفاوت است.

اولین لپ تاپ در دسترس عموم تنها 9 سال پس از اولین مانیتور آمد

واقعاً شبیه لپ تاپ نیست ، شما هم اینطور فکر می کنید ؟

این دستگاه آزبورن 1 نام دارد و اولین لپ تاپی بود که در دسترس عموم قرار گرفت. این دستگاه توسط آدام آزبورن ، نویسنده و ناشر نرم افزار بریتانیایی ، در سال 1981 ایجاد شد. این لپ تاپ مانیتور صفحه نمایش خود را داشت ، مانند زیراکس آلتو ، اما عرض آن تنها پنج اینچ بود. این دستگاه 64K حافظه دسترسی تصادفی (RAM) ، 4K حافظه فقط خواندنی (ROM) و دو درایو فلاپی دیسک داشت. در حالی که این لپ تاپ مطمئناً پس از انتشار بحث های زیادی را در صنعت ایجاد کرد ، اما به عنوان یک کامپیوتر قابل حمل دقیقاً مناسب نبود. در ابتدا ، آزبورن 1 باتری نداشت. بنابراین ، در طول استفاده باید آن را همیشه به پریز وصل کنید.

چند سال پس از انتشار اولیه ، توسعه دهندگان شروع به قرار دادن یک باتری در لپ تاپ کردند. با این حال ، این تنها یک ساعت استفاده بی سیم را ارائه می دهد. بسیاری از افراد نمی توانستند اسبورن 1 را برای اولین بار عرضه کنند. قیمت اصلی آزبورن 1 در سال 1981 1795 دلار بود. با توجه به اینکه لپ تاپ های استاندارد امروزه می توانند بین 800 تا 2000 دلار قیمت داشته باشند و چندین ویژگی دیگر نیز داشته باشند ، این یک قیمت بسیار شگفت آور است. اما با توجه به اینکه آزبورن 1 اولین لپ تاپی بود که می توانستید بخرید ، آیا واقعاً می توانیم از قیمت آن عصبانی شویم ؟

بیشتر بخوانید . . .
3 روش برای بررسی اورکلاک CPU یا GPU

رایانه های مدرن مرزهایی را تصور کرده اند که قبلاً تصور نمی کردیم

کامپیوتر در طول قرن بیست و یکم به طرز باورنکردنی مسیری طولانی را طی کرده است. ما بهبود چشمگیری در کیفیت تصویر ، حافظه و عمر باتری – به علاوه چندین عنصر دیگر مشاهده کرده ایم. اما آینده کامپیوترها چگونه رقم می خورد؟ چیزهای زیادی وجود دارد که مردم می خواهند در رایانه های آینده ببینند: عمر باتری تمام روز ، حتی سرعت پردازش سریعتر و حتی گرافیک بهتر. خوب ، شرکت های فناوری در حال حاضر به دنبال بهبود این جنبه ها هستند. لنوو قبلاً یک لپ تاپ با قابلیت نمایش دوگانه عرضه کرده است.

در همین حال ، برخی از رایانه های موجود در بازار – مانند Dell XPS 13 و HP Spectre x360 – دارای صفحه نمایش 4K باورنکردنی هستند. اما بیش از هر چیزی ، کامپیوتر کوانتومی اکنون به عنوان آینده محاسبات روی صحنه رفته است. رایانه های کوانتومی با کامپیوترهایی که در فروشگاه پیدا می کنید بسیار متفاوت است. این ماشین ها از خواص فیزیک کوانتوم برای انجام عملیات استفاده می کنند. تفاوت اصلی رایانه های سنتی و کوانتومی نحوه ذخیره داده ها است. رایانه های معمولی از بیت ها استفاده می کنند ، در حالی که رایانه های کوانتومی از بیت های کوانتومی یا “کیوبیت” استفاده می کنند.

بنابراین رایانه های کوانتومی می توانند با کمک الگوریتم های پیچیده یادگیری ، راه حل مشکلات بزرگ را ایجاد کنند. آنها همچنین می توانند چندین نتیجه و ترکیب را به طور همزمان در نظر بگیرند و پردازش کنند ، و آنها را در عملکرد خود بسیار سریع کند. بخش هیجان انگیز این فناوری این است که در ده سال آینده ، این رایانه ها حتی می توانند راه حل هایی برای بحران های مهم جهانی ، مانند همه گیری COVID-19 و تغییرات آب و هوایی ارائه دهند. چنین قابلیت هایی به طور بالقوه کامپیوترهای کوانتومی را نجات می دهد ، که یک گام تکنولوژیکی بزرگ برای بشریت خواهد بود.

بیشتر بخوانید . . .
این فقط تسلا نیست: 5 خودرو با ویژگی های خودران

نمی دانیم کامپیوترها در نهایت چه کار می توانند انجام دهند ، اما فکر کردن در مورد آن غیرقابل باور است

با پیشرفت گسترده فناوری از دهه به دهه ، فقط می توان تصور کرد که کامپیوترهای ما در 30 یا 40 سال آینده قادر به انجام چه کاری خواهند بود. با قابلیت های رایانه های خانگی ما و امکانات امیدوار کننده رایانه های کوانتومی ، تنها می توان فرض کرد که رایانه ها حتی بیشتر از آنچه در حال حاضر هستند جهان را تغییر خواهند داد.

به این مــــطلب چه امتیازی میدهید ؟
[کل: 1 میانگین: 5]

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و ســـــایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تــایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب هم شاید بپسندید . . .