موشن گرافیک از ترکیب دو کلمه موشن و گرافیک به معنی گرافیک پویا یا تصاویر متحرک تشکیل شده است. گرافیکی که به وکتور معروف است و توسط تصویرساز ها ساخته شده و توسط انیماتور ها به حرکت در می آید، موشن گرافیک با ترکیب با آهنگ سازی جلوه ای جذاب ایجاد می کند و این جذابیت منجر به این شد که از این ظرفیت در تبلیغات و فیلم سازی استفاده شود. موشن گرافیک (به انگلیسی Motion Graphic ) همان دانش ترکیب حرکت و صوت در رسانه های امروزی است. این تکنیک یک روش عالی و کم هزینه تر نسبت به تیزرهای تبلیغاتی برای معرفی و تبلیغ است. موشن گرافیک در واقع استفاده از المان های گرافیکی برای توضیح و تفسیر یک هدف خاص است. البته باید توجه داشت که استفاده از گرافیک حرکتی در رسانه های ویدئویی با توجه به نوع کسب و کار و مخاطبانش انتخاب می شود. معمولا تبلیغات و ویدئوهای ساخته شده با موشن گرافیک دارای زمانی اندک بین ۳۰ الی ۹۰ ثانیه است. مگر اینکه بخواهیم توسط آن نحوه استفاده از نرم افزار یا اپلیکیشنی را توضیح دهیم. لحظه ای به چند ویدئوی مورد علاقه تان فکر کنید، به کدام ویژگی از آن ها بیش تر از هر چیز دیگری علاقه داشتید و کدام مشخصه آن ها بیش تر شما را مجذوب خود کرده بود؟ به احتمال زیاد نمی توانید دقیقا به یک مشخصه به خصوص در ارتباط یا ویدئوی مورد علاقه خود اشاره کنید. دلیل آن هم مشخص است، یک ویدئوی عالی زمانی بسیار خوب و دلچسب به نظر می رسد که تمام قسمت های آن، از داستان گرفته تا افکت ها و گرافیک تصویر، به خوبی با هم جفت شده باشند و عملکرد بی نظیری در کنار هم داشته باشند.
موشن گرافیک که در حال حاضر از پرطرفدارترین رشته های هنری در صنعت دیجیتال می باشد دانشی استاندارد است که به دربرگیرنده ی نرم افزارهای زیر برای کارکردن است . با این نرم افزارهای می توان شغل گرافیک متحرک یا همان Motion Graphic را ایجاد کرد. حال آنکه کدام نرم افزار برای کار کردن در صنعت هنر دیجیتال در زمینه Motion Graphic بهتر است، می تواند به ترتیب شـــماره گذاری بالا محبوبیت آنها را نیز پی برد .
ساخت لوگو موشن یک روش برندسازی نوین به صورت ترکیب جلوه های ویژه صداگذری و ترکیب آنها با نماد یک سازمان یا شرکت به صورت متحرک برای تاثیر گذاری عمیق تر در افکار می باشد.
یکی از روش های پویا نمایی است که در آن یک شیء یا کاراکتر ثابت را مقدار کمی حرکت می دهند و با حرکت دوربینی در موقعیت مکانی مشخص قرار دارد و حرکت می کند از هر فریم عکس برداری یا فیلمبرداری می کنند. سپس از پشت سر هم قرار دادن تصاویر این حرکت های فریم به فریم، تصویر حرکت القا می شود. درواقع ترکیب اشیاء واقعی که تصاویر با موشن ، که عکس های آنها با دوربین حرفه ای گرفته شده است
تلفیقی از ویدئو واقعی که با دوربین گرفته شده است با تصاویر motion graphics . در این روش تصاویر خلق شده با تکنیک موشن گرافی با ویدیو های رئال ترکیب می گردد.
در این روش ابتدا اینفو گرافیک رسم می شود. اینفوگرافیک با استفاده از عناصر بصری نظیر عکس، نمودار، نقشه، دیاگرام و … مجموعهای از دادهها و اطلاعات گوناکون را بهگونهای به تصویر در می آورد که انتقال مفاهیم بسیار ساده تر انجام گردد. و سپس هنر اضافه کردن حرکت و پویا نمایی جلوه بیشتری به کار می دهد
ملاقات با مشتریان جدید عالی است و بدون شک پاسخ دادن به سوالات درون ذهنی آنها در قالب یک ویدئو توضیحی باعث از بین بردن فاصله با مشتریان خواهد شد. به همین دلیل است که ما این مطلب را به انوع سبک های مختلف ویدئو توضیحی موشن گرافیک که به شرکت های کوچک و متوسط عرضه می شود اختصاص دادیم . انواع مختلفی از ویدئو توضیحی وجود دارد اما فقط بعضی از آنها برای کسب و کار شما مناسب هستند. وقتی تصمیم به ساخت ویدئو توضیحی انیمشینی برای تبلیغ شرکت خود در روشی کارآمد دارید تا میزان فروش و در نتیجه سود را بالا ببرد، بهتر است در مورد نوع این ویدئو هم به خوبی فکرکنید. در صورتی که ندانید باید از میان چه گزینه هایی انتخاب کنید کار به مراتب سخت تر خواهد بود. انواع مختلفی از ویدئو توضیحی وجود دراد اما تنها چند سبک محدود هستند که برای شرکت شما نتیجه خواهند داد. به همین دلیل است که باید به خوبی تمامی انواع را بشناسیم. مهم نیست که شما یک شرکت تازه کار یا یک کمپانی بزرگ یا SMB هستید ، در هر صورت باید بهترین سبک ویدئویی خود را شناسایی کنید و سوالاتی از این دست را مطرح نمایید: اهداف من چیست؟ من چه چیزی را هدف گرفته ام؟ قصد انتقال چه پیام هایی را دارم؟ بودجه ام چقدر است؟ پاسخ به این سوالات شما را به چیزی که نیاز دارید نزدیک می کند و کمک خواهد کرد تا سبک مناسب خودرا پیدا کنید. اول از همه باید بخاطر داشته باشید که هر سبکی دلایل تاییدکننده و مردودشونده ای دارد. در حالیکه بعضی سبک ها جالب تر و خلاق تر هستند، دیگران تاثیرگذاری بیشتری دارند.
پویانمایی حرکات گرافیکی 2 بعدی
پویانمایی 2.5 بعدی
ویدئوهای پویانمایی وایت برد یا تخته سفید
پویانمایی 3 بعدی
حرکت زنده
حرکت زنده همراه با عناصر پردازش
تحرک ایستا
صفحه بندی
Screencast
ویدئوهای 2 بعدی معمولا پر از رنگ هستند و برای برند و پیام تان مناسب خواهند بود. معمولا خلاصه هستند و در یک مکان ثابت نمی مانند. آنها می توانند شخصیت پردازی داشته باشند یا فقط یک عکس ساده باشند و به بهترین شکل عمل کنند. معمولا تولید آنها از ویدئوهای زنده ارزان تر است. برای مثال شما می توانید در مورد مردی که به سمت کره ماه می رود فیلم بسازید اما ویدئوهای توضیحی موشن گرافیک اینکار را ساده کرده اند .
پویانمایی 2 بعدی یکی از محبوبترین و پرکاربردترین روش هاست. در این سبک هر دو شخصیت و صحنه ها در فضای 2D با استفاده از پرسپکتیو ساخته می شوند تا به تصویر عمق دهند. این نوع از پویانمایی انتخاب خوبی برای شرکت های B2C یا B2B است زیرا بر پایه حرکت نهاده شده و مستقیما با مخاطب ارتباط برقرار می کند و نوع ایده آلی از محتوا را برای افراد شکل میدهد. ممکن است به ظاهر ساده این سبک مضنون شوید. تصورتان اشتباه است، عکسها و تصاویر 2 بعدی ممکن است ساده باشند اما انتخاب خوبی هستند زیرا از سردرگمی مخاطب جلوگیری کرده و بر روی پیام تاکید دارند.
این روش پویانمایی تقلیدی از محیط 3D است. تمام مزایای پویانمایی گرافیک حرکتی را داراست و نتیجه ای مشارکت آمیز و حرفه ای بدون صرف هزینه و زمان زیاد در پویانمایی سه بعدی داراست. لایه گذاری تصاویر موجب شده که کل ویدئو به نظر شناورتر و جذابتر باشد. مانند این است که ویدئو در فضای سه بعدی ساخته شده حتی وقتی تمام عناصر آن در محیط 2 بعدی طراحی شده اند. این روش گزینه ای مناسب برای شرکت هایی است که بودجه محدودی دارند و به دنبال اهداف بلندبالا بدون صرف هزینه های روش 3 بعدی هستند.
انیمیشین تحته سفید شهرت زیادی دارد. این سبک یکی از سبک های محبوب و موردعلاقه شرکت های B2C و B2B است زیرا ویدئوهای وایت برد عمق بیشتری به محصولات، خدمات یا رویه های توضیحی می دهند. این سبک شامل کشیدن تصاویر ساده سیاه و سفید بر روی یک تخته سفید است که مفهومی را توضیح میدهد. یک دست وارد صفحه می شود و تصویری را با ماژیک تخته سفید می کشد. تمام ماجرا در جلوی چشمان مخاطب ترسیم می شود بنابراین از همان ابتدا شما را درگیر می سازد. در بعضی موارد تصویر حرکت خواهد کرد. به علاوه تصاویر وایت برد احساس سادگی را به مخاطب منتقل می کند و همین امر موجب انتقال مستقیم پیام خواهد شد. این روش مدرن و تمیز است و بینندگان زیادی را جلب خود می کند در واقع آن دسته از افرادی را جذب می کند که به نقاشی های زنده علاقمند هستند.
این روش پویانمایی امکانات بی نهایتی دارد.معمولا برای اهداف تجاری و تبلیغاتی استفاده می شود زیرا کیفیت بالایی دارد و باعث می شود که برند شما در نوع خود شاخص شود. همچنین امکان چرخاندن و زوم کردن بر روی عناصر ویدئو باعث می شود که بیننده احساس نزدیکی بیشتری به تصاویر کند. البته تولید پویانمایی های سه بعدی بسیار گران است بنابراین گزینه خوبی برای بودجه های اندک نیست. در نهایت حتی اگر شما پول ساخت چنین ویدئویی را هم دارید، باید اینرا در نظر بگیرید که زمان ساخت آن طولانی تر است زیرا هرگونه تغییر یا اصلاح وقت زیادی نسبت به سبک های دیگر نیاز دارد.
در ویدئوهای زنده همه چیز با استفاده از یک دوربین ضبط می شود. این روش گزینه مناسبی برای شرکت هایی است که سعی دارند میان خود و مشتریان بالقوه شان روابط شخصی را برقرار کنند و به آنها افراد واقعی در صحنه های واقعی را نمایش دهند. همچنین در ویدئو زنده شما می توانید کارمندان، مشتریان و حتی خودتان را به مخاطبان نشان داده و در مورد محصول یا خدمات توضیح دهید. معمولا این روش نتیجه می دهد زیرا قدرت درگیرکردن مخاطب، جلب اعتماد افراد را دارد.
در این نوع ویدئو زنده از عناصر سه بعدی هم استفاده می شود. در واقع ترکیب ایجاد شده روشی ایده آل برای جذب کردن مخاطب است. عناصر افزوده شده پویایی بیشتری به ویدئو می دهند و تماشای آنرا لذت بخش تر می کنند. ترکیب ویدئو زنده با عناصر گرافیکی مزیت های زیادی دارد. از یک سو این انسان است که توضیح می دهد و از سوی دیگر گرافیک لایه تازه ای را به ویدئو می افزاید که موجب تقویت توضیحات در مورد محصول یا خدمات خواهد شد.
این روش پویانمایی شامل عکس برداری از یک شی است که هربار کمی تکان داده می شود تا در نهایت فریم های حرکتش کنار هم قرار بگیرند و توالی را نشان دهند. با این روش فقط می توان فیلم های کوتاه را ساخت اما بسیار تاثیرگذار است. تاثیر خاص آن مهمترین مزیتی است که دارد. البته این روش گران است و در صورتی که بخواهید تغییری را ایجاد کنید متحمل صرف زمان و هزینه گزاف خواهید شد.
این سبک بر اساس پویانمایی فونت های چاپ برای بیان یک ایده است. به نظر زیادی ساده می آید؟ بله همینطور است، اما نتیجه میدهد. اگر فونت های درستی بکار رود، ویدئو می تواند از فرمت مناسبی برای پرداختن به متون خاص استفاده کند و برای همیشه در ذهن مخاطب باقی بماند. به علاوه استفاده از رنگ و حرکت در کنار موسیقی و صدای مناسب، باعث می شود که ریتم خاصی بگیرد و مخاطب لذت بیشتری ببرد. نکات قابل توجه در این سبک هزینه مناسب و زمان تولید کوتاهتر است.
اسکرین کست (Screencast) به ویدیویی گفته میشود که از محتوای صفحه نمایش یک رایانه تهیه میشود. برخی اوقات از عبارت Video Screen Capture به عنوان معادلی برای این اصطلاح استفاده میشود. این ویدیوها طی عملی موسوم به فیلم برداری از صفحه نمایش (Screen Recording یا Screencasting) تهیه میشوند. معمولا اسکرین کست ها همراه با صدای یک گوینده ضبط میشوند. این صدا که اغلب متعلق به همان فردی است که در حال کار با رایانه است توضیحاتی در مورد عملی که انجام میدهد را شامل میشود. ممکن است علاوه بر صدا، تصویر کوچکی از فرد نیز در گوشه فیلم قرار بگیرد.